Hagergrynkompaniet

Vi har fått Lunnanprisen!

Det er kulturenheten i Trondheim kommune som offentliggjorde at Lunnanprisen 2016 går til Hagergrynkompaniet.

Andreas Lunnan var en ressursperson innenfor Den kulturelle spaserstokken, og var svært engasjert i seniorsaken. Han var også en mentor og pådriver for nye prosjekt og nye ideer i satsingen, i tillegg til å bidra som både artist og konferansier.

Med utgangspunkt i ånden som skogningen og den kjente NRK-mannen representerte, ble Lunnanprisen opprettet etter at han gikk bort i 2012.

Økt livskvalitet

I begrunnelsen for tildelingen av prisen til Hagergrynkompaniet heter det at kompaniet fremmer trivsel og økt livskvalitet gjennom produksjon og interesse for kultur.

– Spesielt er det årlige eldretreffet og adventsmatineen blitt svært populære arrangement som trekker folk fra hele regionen, poengteres det.

Hagergrynkompaniet driver også med egenproduksjon av revyer og kabareter med lokalt innhold, og stiller mannskap til rådighet når andre arrangører trenger hjelp. Blant annet Riksteateret, Nord-Trøndelag Teater og gjennom å ta turnéansvar i samarbeid med kulturkontoret i kommunen når Demn kulturelle spaserstokken er i Verdal.

Kompaniet har ellers eget kor og orkester, og har gjennom ti år blitt et begrep i arbeidet med seniorkultur på Innherred.

– Det er plass for alle. Filosofien er at alle har en eller annen ferdighet det er bruk for i arbeidet med å gi godt voksne mennesker mulighet til å delta, bli sett, finne fellesskap og bygge nettverk gjennom deltakelse i kulturlivet, fremhever juryen, som består av ansatte i Seniorkultur i Kulturenheten i Trondheim kommune og en ekstern representant fra det interkommunale samarbeidet om Den kulturelle spaserstokken.

Alle deltakerkommuner der kan nominere kandidater. Prisen er en spaserstokk med inngravert plakett, en oppmerksomhet og et gratis kulturarrangement i hjemkommunen eller en godtgjørelse opp mot prisvinnerens arbeid.
Prisen kommer til å bli delt ut ved Hagergrynkompaniets tiårsjubileum, som markeres med et eget arrangement på Stiklestad Nasjonale Kultursenter 22. oktober klokken 14.00.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *