Hagergrynkompaniet

Ti år siden første eldretreff

I år er det 10 år siden vi startet opp med «Eldretreffet» i Aulaen. Hovedgjester på vårt første treff i 2008 var Anne-Marie Kvien og Arnstein’s med dagens gjest Håkon Renanger. Det ble en stor suksess. Så stor at vi siden har holdt det gående.
Igjennom årene har mange kjente artister gjestet oss. Her nevnes bl.a. Sven Nyhus, Arnstein Moen, Ole Ellefsæter, Folke og Ørjan Lindqvist, Aage Sogn, Ørnulf Holthe og Sigmund Sæter.
Av lokale krefter nevnes: Asmund Bjørken, Aslak Grønn, Andre Dyrstad, Einar Olav og Gjermund Larsen, Ingvild Blæsterdalen, Marthe Hallem, Marit Jørpeland, Viktoria Minsås, Ragnhild Aune, Sara Kroglund, Ole Håkon Kvelstad, Vømmølgutan, Johan Møkkerbakken, Kalle Garli, Trond Haugmark, Jularbokameratene, Reidar Aksnes, Boje og Brian Hoseth, Rubelgutan, Pensjonistkoret, Blåseran, Levangeroktetten, Leiv Ramfjord, Harald Morten Bremseth, Ove Liff, «Sjuende far i huset», Sverre Bjarne Indahl, Heidi Selnes, Tor Martin Nordtømme, Pål Stavrum, Jostein Grande, Ingrid Elise Andersen, Solveig Salthammer Kolaas, Maren Sliper Vangstad, Vilde, Berit og Jens Roksvåg, Ragnhild Strand, Hildur Norum, Trude Buran, Mona Stormo, Tor Haugmark, Evens Menn, «Flirfoill & Heit» fra Inderøya.
Petter A. Røstads orkester har i alle årene vært grunnstammen i det meste av det musikalske.
Kalle Garli stiller også alltid opp på «treffet». Han har eget orkester, men i Aulaen stiller han med musikere fra forestillingen «Jul I Sul», André Dyrstad, Toralf Lund, Trond Solberg, Halvar Matberg og Helge Westerfjell.
Årets treff, som fra i fjor byttet navn til «Vårtreffet» har i år den store glede på nytt å få presentere Håkon Renanger som en av hovedgjestene.
Renanger har en lang og allsidig karriere bak seg. I 1953 ble han med i «Aunes Trio». Senere ble han Norgesmester sammen med gitarbandet «Vikings». Fra tidlig på -70 tallet har Håkon først og fremst vært sanger i «Arnstein», som har turnert både i inn og utland. Han har også utgitt to soloalbum med svenske og norske viseperler.
Vår neste gjest er mest kjent som trommeslager i «Sambandet» med Åge Aleksandersen, nemlig Steinar Krokstad. Han har vært profesjonell musiker fra 1980 og har siden jobbet på scene, i studio, på TV og teater, nasjonalt og internasjonalt. I 2008 ble han tildelt «Gamlengprisen» i klassen studiomusiker. Steinar bor i Trondheim, men er halvt verdaling. Hans far, Jarle Krokstad, var opprinnelig fra Vinne.
Våre to gjester blir å høre sammen med Petter A. sitt orkester.
Vi har i årets treff fått med oss flere lokale krefter. Torfinn Hofstad, Reidar Aksnes, Tore Granås og Jeanette Hoseth, Marit Jørpeland og Bård Bratli.
Torfinn Hofstad er en omreisende verdaling med fele. Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og har bred sjangererfaring. Likevel er det gammeldansmusikk han helst spiller. Torfinn er bosatt i Oslo, men som han sier, tar han selvfølgelig turen hjem til Verdal når det arrangeres «Vårtreff». Vi får høre Torfinn spille med Petter A. Røstads orkester.
Det bli arti å høre Otto Heimdal, som forteller om jakt- og fangstmannen John Sivert Opdal.
Stolte er vi også over å få med oss Tore Granås og hans samboer Jeanette Hoseth. Tore er ansatt i Turneteatret. Hvem husker ikke Jeanette som Ronja Hunter i Verdal Teaterlags «Vinsjan på kaia».
Marit Jørpeland er kjent for oss fra før. Hun har tidligere sunget på Hagergrynkompaniets «Eldretreff». Marit bor i Ydsedalen og jobber i Sparebank 1. Hun syns det er stas å bli spurt om å synge på «Vårtreffet».
Bård Bratli er «Vømmølgutan» sin faste vokalist. Orkesteret som kom til verden en tidlig blåmandag i mars 1985.
Torfinn, Reidar, Tore og Jeanette, Marit og Bård ønskes hjertelig velkommen i laget.
Hagergrynkompaniets egen sanggruppe og «Kåinn-bandet» er faste innslag på våre forestillinger, men opptrer også utenfor kommunegrensa. Det er med glede de entrer scenen med flotte sangnumre, samt bidrar til allsang. Når vi tillegg har Rune Dillan som konferansier og allsangleder, ligger alt til rette for ei stor trivselsstund.
Hagergrynkompaniet ønsker alle artister, og sist men ikke minst vårt trofaste publikum hjertelig velkommen til «Vårtreff» 2018 i Aulaen, Verdal videregående skole søndag 4. mars kl. 14.00.