Ti år har gått siden første gang Hagergrynkompaniet startet opp Eldretreffet i aulaen ved Verdal videregående skole. Siden debuten var en suksess, har de holdt det kulturelle vårtreffet gående med sin egen sanggruppe og Kåinn-bandet som faste innslag. I tillegg henter de inn gjesteartister fra et bredt spekter.

I år bød de på Håkon Renanger, Steinar Krokstad fra Åges Sambandet, PA Røstads orkester med Torfinn Hofstad som fiolinist, Reidar Aksnes kvartett, Tore Granås og Jeanette Hoseth, Marit Jørpeland, Bård Bratli, Kalle Garli med orkester, Otto Heimdal og ikke minst deres faste konferansier Rune Dillan.

Faste gjester fra Steinkjer

– Dette må vi alltid få med oss. Det holder oss gående gjennom året, sier Synnøve Revhaug, som kom til aulaen sammen med Åge Revhaug, Kjellaug Slettvold, Marit Bruheim, Knut Bruheim og Asbjørn Slettvold. De er gode venner og naboer i Henning, og kjører gladelig til Verdal for å få med seg vårtreffet.

– Det er alltid like koselig å komme hit. Det er mye god musikk og god stemning, sier Asbjørn Slettvold og får umiddelbart støtte fra de andre rundt bordet i kaffepausen.

Artistene leverte nok en gang varene under forestillingen, og leverte kjente og kjære låter fra både folkemusikk, svensktopper og danseband foran et jublende publikum som trampet takten sammen med bandet.

– Det er så utrolig dyktige musikere på scenen. Det er alltid en opplevelse, konkluderer Revhaug og resten.

Hedret Bjørken

Blant musikerne som hadde reist lengst for å komme på scenen var Torfinn Hofstad, som til daglig går praktisk-pedagogisk utdanning etter musikkstudiene. Han gikk gradene i juniorlagene i Verdal, og er nå en etablert musiker i Oslo, som med glede kom hjem for å bidra på Vårtreffet.

Men deler av konserten ble også rettet mot en tom stol på scenen. Asmund Bjørken gikk bort i januar i år, og Hagergrynkompaniet mistet dermed en klippe på scenen.

– En stol er tom. Men vi arrangerer vårtreffet i dag også til ære for ham. Og som han sa selv, så skal livet være trivelig. Derfor har vi ikke et minutts stillhet her i dag, men vi reiser oss for Asmund og spiller hans låt Frösøminner, sa Rune Dillan fra scenen og fikk med seg en fullsatt sal opp på føttene i en fin markering for den anerkjente jazz- og gammeldansmusikeren.