Hagergrynkompaniet

Nok en suksess med Vårttreff 4. mars 2018

For tiende gang inviterte Hagergrynkompaniet til Vårtreff i Aulaen søndag 4. mars kl. 14.00. I alt 320 billetter ble solgt, og det var god stemning blant de som møtte fram for å overvære det omfattende programmet.

Hagergrynkoret startet konserten med to sanger etterfulgt av allsang.

Reidar Aksnes har gjennom en lang karriere på trekkspill laget mange låter som brukes av gammeldansorkester over hele landet. To av hans egne låter ble framført.

Reidars Aksnes Orkester består av Reidar Aksnes trekkspill, Tore Holmli trekkspill , Svein Berg bass, Anders Ekren fiolin, Einar Olav Larsen  fiolin og Andreas Haugan gitar.

Petter Andreas Røsatds Orkester er nærmest som husorkester å regne for Hagergrynkompaniet og sørget for godt akkompangnement til flere av artistene og greidde å få opp stemningen i salen med mange av sine låter.

Petter Andreas Røstads orkester består av  Petter Andreas Røstad trekkspill, Villy Kvernmo gitar og sang, Bjørn Arild Aksnes bass, Dag Ståle Larsen trekkspill og banjo, Torfinn Hofstad fiolin og Steinar Krokstad slagverk.

Asmund Bjørken var en god støttespiller for Hagergrynkompaniet og deltok på veldig mange av våre treff. Nå er han borte og han er høyst savnet. Men hans egen sønn Ove var tilstede da konferansier Runde Dillan ba alle reise seg som en hyllest til hans far mens hans kjente låt «Frøsøminner» ble framført av Petter Andreas Røstads OrkestOve Bjørken hadde med seg sil nøkkelharpe som er Sveriges nasjonalinstrument, han spillte en selvlaget komposisjon med denne.

Kvartetten Kalle Garli, Tore Granås, Bård Bratli og Villy Kvernmo framførte kjente og kjære sanger av Sven Ingvars som en hyllest til bandets frontfigur og vokalist Sven Magnusson som døde i fjor.

Steinar Krokstad er kjent som batterist i Åge Aleksandersen’s Sambandet og han sang en kjærlighetssang av Åge fra syttitallet, «Skin Sola».

Marit Jørpeland sang to låter av Rita Eriksen, «The Water is Wide» og «Coming Down in the rain».

Jeanette Hoseth og Tore Granås sang «On my own» fra musicalen Les Miserable.

Otto Heimdal opptrådte som John Sivert Oppdal og fortalte om kjendisliv i Roma og fantastisk bjørnejakt i Alaska.

Håkon Renanger framført i alt seks låter sammen med Petter Andreas Røstads Orkester.

Håkon bor i Malvik  har en lang og allsidig karriere bak seg helt fra da han i 1953 ble med i Aunes Trio og senere ble Norgesmester med gitarbandet Vikings.

Fra tidlig på 1970-tallet har Håkon først og fremst vært kjent som frontfigur og sanger i Arnsteins som har turnert i både inn og utland.  Han har i de siste årene gitt ut to soloalbum med svenske og orske viseperler.

Cool Sul Swingers med Andre Dyrstad, Toralf Lund, Halvard Matberg, Trond Gunnar Solberg og Helge Westerfjell akkompanerte flere av artistene.

Hvem var egentlig med her? Reidar Aksnes orkester med Reidar Aksnes og Tore Holmli på trekkspill, Einar Olav Larsen på fiolin, Andreas Haugan gitar og sang, En vise han hadde skrevet selv. Svein Berg på bass.

Konserten ble avsluttet med allsang ledet av Håkon Renanger i tro på at sommeren en gang kommer, selv om det var en kald dag.

Rune Dillan loset forsamlingen igjennom en lang ettermiddag på nesten fire timer, avbrutt av en halvtime til kaffe.

I pausen underholdt Kåinnbaindet.