Hagergrynkompaniet

ADVENTSMATINE 2018

ÅRETS «ADVENTSMATINE» I TURNTEATRET

Hagergrynkompaniet – i samarbeid med Kulturkontoret – trår til igjen og arrangerer «Adventsmatine» for 13.gang. Denne gang i «Turnteatret i Trøndelag», søndag 2. desember kl.14.00. Hagergrynkompaniet fikk et hyggelig tilbud om å vise vår årlige matine i teatersalen til Turnteatret. Også i år er vi stolte av å vise et spekket program med sang og musikk. Hagergrynkompaniet sikter på å nå et publikum i voksen alder, men forestillingen er selvsagt åpen for alle.

Det er nå 12 år siden vår første adventsmatine. Matineen inngår i vår målsetting å bidra til kulturopplevelser for den godt voksne generasjon, og vi tror forestillingen i så måte blir midt i blinken.

Hagergrynkompaniet har vært så heldige å få med Heidi Melgård Sørlie og Vilde Melgård til å synge på matineen. Heidi er adjunkt i musikk, og sangpedagog. Har bachleor i populærmusikk fra Nordisk Institutt for Scene og Studio og University of Wolverhampton, samt en Diplom fra LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts). Heidi driver eget foretak med sangundervisning, kordireksjon og som utøvende sanger. Hun er tante til Vilde.

Vilde går i 10.klasse på Steinkjer Ungdomsskole. Hun har gjennom hele sin ungdom vært ivrig med på sang, musikk og teater. Og holder for tiden på med oppsetningen Jungelboken med Bagabu UL. Vilde har tidligere vært med i oppsetninger både ved Steinkjer teaterverksted, Sparbu Teaterlag og Steinkjer kulturskole. Vilde Har tatt både Kirkeorgel-,piano-, og sangtimer. Og i det siste året har hun hatt sangoppdrag ved flere anledninger

Studentene ved skuespillerutdanningen ved Nord Universitet (tidl.HINT) tilbringer 3 år på Tindved, hvor de får en utdanning på toppnivå innen teaterfaget. De går ut med en bachelorgrad, som i tillegg til teaterfagene også består av omfattende musikkundervisning, deriblant sang. 1.klasse har klassekor og i 2.klasse får de enkeltundervisning i sang. På konserten får vi soloinnslag fra tre andreklassinger, Amanda Tunsberg, Fredrik Aakerhus og Signe Dorthea Gjessing, samt korsang fra 1.klasse. Sangundervisningen på skolen er ved sangeren Maija Skille fra Levanger.

Petter Andreas Røstad har vært en av oss i Hagergrynkompaniet i mange år. Petter A. har lovet å holde på tradisjonen med å spille «Jularbos julevals». I år har han med seg ingen ringere enn Torfinn Hofstad på fele og Bård Bratli, vokalist i «Vømmølgutan».

Glad for å ha med oss Andre Dyrstad. Han har vært travelt opptatt oppi Sul med forestillingen «Jul i Sul».

Kalle Garli er musikalsk ansvarlig. I orkestret har han med seg Andre Dyrstad, Toralf Lund, Trond Solberg, Halvard Matberg og Helge Westerfjell. Dette er musikere av beste slaget og kjent fra forskjellige oppsettinger, bl.a. «Jul i Sul».

Irene Kverkild vil også i år glede oss med dikt.

Hagergryn-koret og Kåinn-bandet er selvsagt med.

Rune Dillen har vært vår trofaste konferansier gjennom flere år.