Hagergrynkompaniet

ADVENTSMATINEEN 2019

Her kommer mer informasjon om programmet:

ÅRETS «ADVENTSMATINE» I TURNETEATRET

Hagergrynkompaniet – i samarbeid med Kulturkontoret – trår til igjen og arrangerer «Adventsmatine» for 14.gang. Også denne gangen i Turneteatret i Trøndelag. Også i år er vi stolte av å vise et spekket program med sang og musikk. Hagergrynkompaniet sikter inn på et publikum i voksen alder, men forestillingen er selvfølgelig åpen for alle. Gjennom dette arrangementet ønsker vi å legge til rette for en trivelig 1.søndag i advent for vårt publikum. Vi skal presentere god og trivelig underholdning i teatersalen i Turneteatret.

MAIJA SKILLE er en av våre gjester under «Adventsmatineen». Hun kommer fra Levanger og er uteksaminert fra Sibelius-Akademiets operaskole i Helsinki. Hun hadde sin internasjonale debut i Handels opera Alicina ved Teatro Municipal de Santiago i Chile 2010. Siden har hun freelancet i inn- og utland. Ved Den Norske Opera har hun gjort roller i Carmen, La Traviata og Tryllefløyten. Skille har siden januar 2017 vært ansatt som sangpedagog ved Skuespilleutdanningen på Nord Universitet.

Navnet JULIE VIKESTAD OLSEN er etter hvert blitt kjent for mange, som har hørt eller lest om den ivrige musikanten og sangeren fra Levanger. Hun har opptrådt utallige steder siden barneårene, og gikk hos sangpedagog Janka Sandnes på Kulturskolen fra 11-årsalderen. Siden har musikken stått høyt på prioriteringslista til enhver tid. Julie Vikestad Olsen er sanger og musikalartist. Vi kjenner Julie spesielt godt fra Verdal Teaterlag og Turneteatrets oppsetning av «Reisen til Julestjerne (2017) der hun gjorde stor suksess i rollen som Sonja. I 2018 ble hun håndplukket til å synge duett med Sissel Kyrkjebø i storsalen i Olavshallen i Trondheim. Om kort tid venter for øvrig et nytt kapittel for Julie, som starter som lærer ved Markabygda Montessoriskeskole. Der skal hun – naturligvis – undervise i blant annet musukk.

PETTER ANDREAS RØSTAD har vært en av oss i Hagergrynkompaniet i mange år. Petter A. har lovet å holde tradisjonen med å spille «Jularbos vals». Også i år har han med seg ingen ringere enn BÅRD BRATLI, vokalisten i Vømmølgutan.

Glad for å ha med oss ANDRE DYRSTAD. Han har vært travelt opptatt oppi Sul med forestillingen «Jul i Sul».

1.års TEATERSTUDENTENE ved Nord Universitet vil tradisjonen tro være med oss med flott korsang.

KALLE GARLI er musikalsk ansvarlig. I orkestret har han med ANDRE DYRSTAD, TORALF LUND, TROND SOLBERG, HALVAR MATBERG og HELGE WESTERFJELL. Dette er musikere av beste slag og kjent fra forskjellige oppsettinger.

IRENE KVERKILD vil også i år glede oss med dikt

HAGERGRYNKOMPANIET`S SANGGRUPPE er også på plass.

RUNE DILLAN har alltid vært vår trofaste konferansier.

Skrevet av Tor Haugmark